Julekvelden, kjærringa, skjegget og postkassen

Som alle gode tradisjoner, slår det til år etter år. Meteorologene gir så langt forvarsel som man kan få, avisene spyr ut overskrifter om at «Vinteren er på vei», «Sånn legger du om vinterdekk», og vi nordlendinger står med nesen i grøfta, en buss i baken og skjegget nok en gang godt planta i postkassen.

Man skulle tro at vi barske nordlendinger som skal tåle en storm, og generelt «stå han av», klarte å bytte dekk i tide. Spesielt siden de sentrale lovgivende myndigheter har vært hjelpsomme nok til å lage egne forskrifter som forteller oss at etter 15. oktober skal alle som bor her oppe i gokk ha gode nok dekk til å takle sånne «overraskelser». (Du tror meg kanskje ikke? Du har kanskje sjekka «Kjøretøyforskriften» og funnet at det tullet med mønsterdybde bare gjelder dersom man kjører med vinterdekk? Ikke den første som sier det nei. Men kjært barn har mange navn og drittvær har mange forskrifter. Som «Bruksforskriften«. Etter 15. oktober. 3.0 mm. Punktum.)

Men nei, vi nordlendinger er riktignok flinke til å «stå han av», men det er vel egentlig bare fordi vi i mange tilfeller selv lager «han» vi må «stå av». Ikke at de der sør er så mye smartere akkurat, de har bare klimaet på sin side, enn så lenge.

Da er det kanskje på tide å lære seg at julekvelden kommer den 24. desember og snøen kommer alltid en uke før du skulle ønske. For at de kommer, det er det ingen tvil om.

Så når jeg nå har klart å komme meg både til og fra jobb på dekk med lovlig mønsterdybde etter å ha vist om vinterens ankomst i over ei uke, skal jeg med god samvittighet krype under et pledd og varme meg mens vind og sludd regjerer utenfor vinduet. Og kanskje le litt av alle de som hutrer med hjulkryss og jekk i oppkjørselen akkurat nå, fordi «meteorologene tar jo alltid feil, det kommer ikke snø enda» (Det er faktisk snart november, å være overrasket er å dra den litt vel langt!).

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s