Klump i magen

Det skal være skummelt å være nesten ferdig utdannet. Etter å ha brukt 18 år på skolebenken skal det være en klump i magen når slutten nærmer seg. Ikke fordi det er trist å være ferdig, det er deilig! Men fordi det betyr at du skal kunne alt. Det du har gjort de siste fem årene skal sitte og du skal kunne bruke det i praksis.

Hittil har jobbintervjuer bestått av «hvordan kan du gjøre butikken vår bedre» og det eneste som betydde noe på karakterutskriftene fra videregående var fraværet. Nå skal karakterer, oppgavetitler og prestasjoner gjøre deg til en attraktiv arbeidstaker i en bransje som ikke kunne brydd seg mindre om prisen på melk og kakao.

Det å skulle produsere noe eget i en masteroppgave, å skulle vise at fem år med utdanning ikke har vært bortkastet er enda mer skummelt. Det du gjør i et halvt år (ett helt hvis man teller med forprosjektet…) definerer fremtiden din, hvordan fremtidige arbeidsgivere ser på deg. Kvalitetene du viser i ei papirlefse på en god del sider, er det største du har å vise til når du skal ut i verden og gjøre noe ordentlig arbeid. Så da er det best å få med absolutt alt du kan. Samtidig som du skal definere prosjektet så godt og snevert som nødvendig for ikke å lage for mye arbeid for deg selv.

Så da er det ikke annet å vente enn at det skal være skummelt å være ferdig utdannet. Og selv om jeg innimellom (ganske ofte faktisk) ønsker at jeg var tilbake på barneskolen med utedager, juleverksted og enkel addisjon som verste utfordring, så er det vel greit å komme seg fremover i livet også.

Inntil jeg kan krype under dyna i kveld og drømme om barneskolen igjen, så skal jeg dagdrømme om den nærmeste fremtiden og utfordringer som ligger foran!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s