Logging life – Final Review

LifeLog

Etter å ha brukt denne fantastiske appen fra Sony I en ukes tid, er det på tide å konkludere. Og den absolutt største positive overraskelsen er det lave strømforbruket til appen.

Før jeg oppdaget fenomenet, ladet jeg telefonen min annenhver natt (Jepp, den er faktisk ganske suveren når det kommer til batteri). Etter en del dagers bruk, lader jeg den fortsatt annenhver natt. Ifølge oversikten over batteribruk, star den faktisk for kun 3% av det totale forbruket. Til å skulle være aktiv hele tiden og registrer alt jeg foretar meg (med enkelte begrensninger), er det overraskende lite.

Men, over til den faktisk appen og hva den gjør.

Den skal altså holde oversikt over bevegelse, søvn og underholdning. Søvn er som tidligere nevnt utelukket for de som ikke ønsker å kjøpe ett eller annet ekstra-produkt fra Sony.

Men bevegelse og underholdning skal den klare ganske greit. Bevegelse er beregnet ut fra posisjonsdata. Jeg forventet at det ikke kom til å funke så bra på jobb for eksempel, siden jeg der går et stort antall skritt på et veldig begrenset område. Men der tok jeg faktisk feil. Ikke at jeg har talt alle skrittene mine manuelt, men når den spytter ut 10-15000 skritt de dagene jeg jobber og under halvparten alle andre dager, da tror jeg faktisk på den. Ikke at det er så bra at jeg går ekstremt lite på fridagene, men forholdet mellom fridager og arbeidsdager virker å være ganske så rett.

Også andre former for bevegelse, som sykling, jogging og ”transport” logges også. Selv om jeg innimellom måtte inn og redigere vekk sykkelturer jeg visstnok hadde foretatt meg, (tror jeg løper alvorlig fort når jeg er på jobb altså…) klarte den å holde styr på det meste.

Så til den store kategorien underholdning. Den måler altså app-bruk på telefonen i tid. E-post, Facebook, Twitter, TV2Sporten og alle andre apper som faller under kategorien sosiale nettverk, surfing eller spill. Og det er vel ikke overraskende at det dukker opp små bobler med facebook og e-post ganske jevnt fordelt hele dagen. Skremmende mange faktisk. Ikke at hver boble strekker seg over så lang tid, men når man summerer opp alle sammen, er det mye tid og oppmerksomhet som går bort til tull.

Med andre ord kan appen virkelig gi en vekker med tanke på hva man faktisk bruker dagen sin på. Og jeg er nok ikke den verste når det kommer til sløsing av tid på telefonen. For noen er det kanskje et hint om å endre litt på hverdagen.

For min del, derimot, er det like viktig å ”måle” de tingene appen ikke får med seg. For det første bruker jeg sikkert like mye tid på underholdning på andre plattformer enn telefonen. Mac, iPad og TV er vel stort sett… hele ettermiddagen min? Det gjør det ekstra skummelt, når man innser at de tallene som dukker opp her burde vært både doblet og tredoblet.

For det andre måler den ikke de tingene som er viktig i livet. Den måler ikke antall ganger jeg klapper hunden og blir i godt humør. Den måler ikke antall ganger jeg har fantastiske samtaler med kjæresten, med venner og med familie. Jovisst tar den tiden på telefonsamtalene mine, men det er ingen knapp for latter og kjærlighet.

Med det riktige ekstrautstyret kunne jeg sikkert fått den til å måle også de tingene, men sannheten er at jeg ikke trenger en app til å fortelle meg hvor heldig jeg er i hverdagen min. Jeg kaster nok bort tid på både facebook og blogging når jeg kunne gjort andre ting. Men de stundene jeg faktisk bruker på kvalitetsgjøremål teller så mye mer enn alt det andre, og huskes så mye lengre. Det er jo ikke uten grunn at jeg må ha en teknologisk duppeditt til å minne meg på om hva jeg har gjort på telefonen, mens et blikk på samboeren, hunden eller familie og venner minner meg på om alle de fantastiske stundene jeg har hatt uten teknologien.

DSC_0003 wp-1412511123883

In short, et morsomt eksperiment med forventet resultat; You can’t measure love!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s