Ikke engang dummedumme Isaksen er dum!

Statsråd for Kunnskapsdepartementet har gjort det igjen! Utvalgte kommuner skal få et realfagsløft, og grunnen til dette? Jo, for å prestere bedre på de kommende internasjonale testene. Kan jo ikke ha noe av at de andre rike landene ser på oss som dumme.

Misforstå meg rett, det er et bra tiltak. Det er vel ingen tvil om at vi trenger et realfagsløft i skolen i dag, men når begrunnelsen for dette er at det nærmer seg en ny PISA-undersøkelse, så skurrer det for meg.

Det er ikke lett å gjøre alle fornøyde når det gjelder skole. Alle foreldrene vil at gullungene skal være best i alt. Ungene vil bruke tiden på det som interesserer dem. Og ingen kan være best i alle fag! Det handler ikke om at man er «dumme» når det kommer til matte eller norsk, det handler om at vi alle har ulike styrker.

Såklart er det grunnleggende ting alle bør kunne, et visst nivå kreves innen alle retninger. Men det virker som det viktigste her er at alle skal prestere over gjennomsnittet slik at nabolandene våre blir imponerte. Vel, det er en grunn til at man kan sammenligne noen med «gjennomsnittet», så dersom alle presterer «over snittet», vil vi ende opp med et høyere snitt, høyere krav og så er dansen igang igjen.

Kanskje det er derfor det med jevne mellomrom kiler litt i lærerønsket mitt. Det var tross alt planen min i mange år. Å kunne fortelle de frekke fjortisene på ungdomsskolen at selv om de er nødt å lære matte og norsk, er det ikke meningen at det skal være tortur. Å kunne fortelle den kommende elektrikeren at han kan lære matte gjennom å tenke elektronikk, eller lastebilsjåføren at det ikke trenger å handle om x, men heller hvor fort du klarer å få bilen til å gå!

Fortsetter det på denne måten med skolepolitikken, må jeg kanskje bli lærer bare på trass. Vel, fortsetter det som dette, får jeg sikkert sparken for å ikke følge den politiske retningen undervisningen skal ha… Så godeste Isaksen, ikke engang du er dum, men forslaget ditt kunne trenge en rødpenn!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s