Sivilisert my ass!

Facebook har nådd ut til det ganske land nå, og det er ikke bare vi unge, dumme som holder på med det. Folk fra alle generasjoner boltrer seg med ytringsfriheten i noe som virker å være et fora uten regler. Visst kan man rapportere personer og innlegg til Facebook’s administrasjon, men selv om Norge er et rikt land, er vi ikke store nok til at folk i det store USA gidder å lære seg språket vårt.

Når det engang har blitt sånn at man uten hemninger og uten regler kan skrive hva man vil, oppdager man fort skremmende sider hos folk. Mennesker man normalt sett ikke har de dypeste diskusjonene med, legger åpent ut innlegg som kan gjøre hvem som helst med et hjerte kvalm.

Om jeg tiltrekker meg feil folk eller om folk rundt meg bare er rare, er vanskelig å vite. Men kronisk hat mot muslimer virker å være en gjenganger i nyhetsoppdateringene mine. Det skilles mellom den «siviliserte» verden og den «muslimske» verden. Vel, for det første finnes det ingen «muslimsk» verdensdel. Det finnes land og regioner hvor Islam dominerer, og enkelte land hvor islamske lover er ensbetydende med landets lover. Men det finnes ingen muslimsk verdensdel!

Og når det gjelder den siviliserte verden, så er det ikke land som er siviliserte, det er menneskene som bor der. Og når man så åpenbart ikke er i stand til å skille region og person, når man ikke ser at selv om et menneske som tilhører en religion gjør noe galt, er ikke alle sånn. Da er man så langt fra siviliserte som man kan komme. Når man i tillegg legger ut «jubelinnlegg» hvis man finner nyhetssaker om muslimer som blir drept eller skadet, da er man for det første rasister og for det andre definisjonen på usivilisert.

At en morder er muslim, gjør ikke islam til en religion som tillater mord. På samme måte gjør ikke en kristen morder kristendommen til en religion som tillater mord. Eller voldtekt. Eller terrorisme. Eller en hvilken som helst annen forbrytelse.

Det som er verre, er at de som elsker å legge ut slike innlegg, ikke kjenner propaganda fra objektive nyheter. Greit nok, objektive aviser skal man lete lenge etter. Men det finnes de som er mer subjektive enn det som godt er. «Aviser» som skriver ting som «Muslims play soccer with the heads of their victims», burde vite hvor delete-knappen er, hvis de ønsker å fremstå som noe annet enn rasistiske drittsekker.

Når mennesker man har kjent hele livet kommer med ytringer som får deg til å lure på hva som skjer hvis de noengang møter et menneske som ikke er like blanko-hvitt som seg selv, da er det kanskje like greit å få se det sort på hvitt. Så vet man hvem man egentlig har med å gjøre…

Og inntil Facebook kjenner sin besøkstid og blokkerer slike innlegg, så får dere bare holde dere unna min nyhets-«feed»!

-Ingrid

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s