The bad-boy we love to hate

Petter Northug har kjørt i fylla. Og ekspertene påstår at det skader hans renomè som «uskyldig» skistjerne. Det får meg til å lure litt. Er ikke dette fyren vi elsker fordi han snakker rett fra levra? Så hvis han da har gått inn for å skade akkurat den med alkohol, og så leker idiot på veiene, gjør det at hans tidligere krumspring var uskyldige?

Det er ikke greit å kjøre i fylla. Det er livsfarlig, og det er en grunn til at det er ulovlig. At kjendiser gjør det, er ikke noe bedre. Og selvfølgelig ikke så bra for deres status som forbilder. Men Petter Northug har aldri vært noe forbilde for snille piker. Han er et forbilde for mange, og det er vel og bra, men hvis vi mener at det er greit at barnas forbilder spiller poker og reklamerer for halvpornografiske manneblader så sier det vel litt om hvor hyklerske vi er.

Jeg vil ikke rettferdiggjøre eller minimere feilgrepet det er å kjøre i fylla. Men at han gjør noe alle er enige om er dumt og feil, gjør ikke at de andre tingene han gjør blir mindre feil. Northug har aldri vært noe uskyldig skistjerne, han har vært en bråkmaker og en villstyring. Og vi liker visstnok sånt her i Norge. Eller, halvparten elsker det, halvparten hater det.

Så kanskje det skader renommeet hans, kanskje han mister noen kroner i ukelønn, men kom ikke her å si at han var så uskyldig før. Det er nå en gang sånn at alle kan gjøre feil. Vi har tilgitt promillekjørere før, når de tar straffen sin og innser at de gjorde noe galt, så hvorfor ikke nå? Jeg er mest spent på hvordan treninga hans skal gå, når man pr definisjon ikke har lov å sykle eller gå på rulleski i fylla, så får man vel ikke lov når man mister lappen etter fyllekjøring heller da…?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s