Riga 2014

Som den superbloggeren jeg er, må jeg vel kanskje fortelle om påskeferien her inne også. Er jo ikke akkurat sånn at jeg ringer rundt til alt av venner og familie for å fortelle alt, så da er det kanskje like greit å bare skrive det.

Påskeferien 2014 gikk til Riga. For første gang på… snart 3 år, skulle samboeren og jeg ut på tur uten hund og uten familiebesøk eller jobb på agendaen. Siden Tromsø vartet opp med liten storm, snø og drittvær gjorde det strengt talt ingenting å tilbringe 5 dager i Latvias hovedstad.

Med bikkja trygt plassert hos barnevakten (takk for det forresten, tror han koste seg ;)) satte vi kursen mot EU, og tidenes minst jentete jente startet turen med accesories!

Hjerter

Hjerter

Med mellomlanding i Stockholm før vi havnet i Riga, klarte selvfølgelig koffertene å ta seg en ekstra overnatting i Sverige, men litt ekstra shopping betalt av flyselskap funker ganske greit det og. Som den superfotografen jeg er, ble det et par mobilbilder fra turen, kun fra dager med fint vær. Imponerer stadig meg selv med min iver bak kameraet..

Dagene gikk til spabehandling, boblebad, trøing i gater og handling på kjøpesenter og marked. Vi fikk testet ut fem av Rigas store kjøpesenter, og selv om de inneholder de vanlige kjedebutikkene og fangsten ikke er allverden, så er det jo greit å ha dekket alt. Det lokale markedet var imponerende, med gatevis med boder som solgte det meste. Og når folk sier at man må beregne god plass til nykjøpte sko i kofferten, er det ganske sant. Selv om jeg endte opp med et helt par støvletter, så er det nok enkelte som kan komme opp i svimlende mengder før de gir seg.

Og selv om hunden er plassert hos barnevakt, må jo selvfølgelig mor og far sjekke alle de lokale dyrebutikkene

Akseptabelt utvalg!

Akseptabelt utvalg!

Og fangsten ble godkjent øyeblikkelig

Og fangsten ble godkjent øyeblikkelig

Vandring forbi «Padlock Bridge» resulterte i et av få bilder fra turen

Padlock Bridge

Padlock Bridge

Og når sola tittet frem på siste dag, måtte første utekafe besøkes. De virket å blomstre opp i det øyeblikket sola befestet sin posisjon i hovedstaden.

Utekafeene poppet raskt opp sammen med sola

Utekafeene poppet raskt opp sammen med sola

På de mange shoppingturene ble det noen nye opplevelser selv om kjedebutikkene er de samme. For eksempel har latvierne skjønt at mannfolka kanskje trenger litt «barnepass» mens kjærringa handler, så når H&M ligger rett ved utgangen til parkeringshus med gocart, er det vel ikke rakettforskning å finne ut hvem som gikk hvor!

Når man finner gocart i parkeringshuset er shoppingturen komplett

Når man finner gocart i parkeringshuset er shoppingturen komplett

Alt i alt en fin tur, bare konseptet ferie fra hverdagen er ufatterlig deilig! Men, når man da først kommer hjem, er det tilbake til rutiner og ikke minst den firbeinte klengedokka som skal være med på alt og ha full kontroll!

Når man først har kommet hjem igjen, er det bare å bli akkurat der en stund fremover!

Når man først har kommet hjem igjen, er det bare å bli akkurat der en stund fremover!

Nå er det skole og jobb igjen, og forhåpentligvis er studiemotivasjonen fremdeles tilstede i morgen når klokka ringer halv 6!

-Ingrid

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s