Altinn: beviset på menneskehetens fall!

Vi forventer perfeksjon, igjen! Hvert år når selvangivelsen kommer ut, klager folk inn og ut på at det tar tid å logge inn på Altinn for å se hvordan det gikk. Det fine med det, er jo at alle nettavisene har noe å skrive om på «den store dagen». Det kjedelige med det, er at menneskets naive, dumme natur åpenbares for oss alle.

Jeg liker ikke å tilhøre en art som gang på gang viser så liten innsikt i menneskets og teknologiens begrensninger. Eller, sagt på en annen måte, en art som lever av å klage!

For å klargjøre enkelte ting her, Altinn er et datasystem, det tenker ikke selv og gjør kun det menneskene bak har programmert det til. Og teknologi har ikke ubegrenset kapasitet. For å bruke «forenklet» nerdespråk,  informasjonen du putter inn i et program (her passord og brukernavn) blir plassert i en «buss» og sendt til «stasjonen». Når 890.000 personer har tilgang til å sjekke dette samtidig, sier det seg selv at 890.000 busser inn på samme stasjon skaper trafikkorker!

Så istedet for å ringe media med en gang internett er litt treigt, hva med å smøre seg med litt tålmodighet? Pengene dine går ingen plass, og dersom du er såååå spent på resultatet av skatteoppgjøret at du MÅ sjekke det til morgenkaffen, så er det kanskje en ide å ta kontroll over egen økonomi, så kan du faktisk regne deg frem til resultatet idet årsoppgavene tikker inn i januar.

Takk, nok en gang for at dere utålmodige mennesker som lever av oppmerksomhet og klaging, ringte media og beviste nok en gang at menneskeheten en dag kommer til å gå under på grunn av vår egen idioti!

\Ingrid

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s