Torbjørn Egner, gå og legg deg!

Norge er et land som ikke takler ubehageligheter spesielt bra. Vi har alltid vært skjermet for «ubehagelige» ting som doping og korrupsjon. I alle fall har vi vært naive nok til å tro det…

De siste dagene har folk krangla så det fyker i offentlighet om denne politifyren i Oslo som visstnok er beskyldt for korrupsjon. Og «ekspertkommentatorene» mener at den norske idyllen slår sprekker. Men det er vel strengt talt ikke norsk idyll, men heller norske vrangforestillinger som slår sprekker.

Korrupte politifolk, kampfiksing, doping i idrett, alt dette er ting vi ser på film, hører om fra Tyrkia og det store USA. Det var en «bombe» da norske tippeliga-lag ble etterforsket for kampfiksing. Selv om norske fotballspillere er laget av samme materiale som tyrkiske, og like menneskelige. Ipso facto er det like sannsynlig med kampfiksing her som der.

Det var en fornærmelse mot Bjørn Dæhlie da svenskene mistenkte han for doping, og Anders Aukland føler seg urettferdig behandlet. Men de hadde begge det samme ønsket om å vinne som Johann Mühlegg hadde, ipso facto er det like sannsynlig at de dopet seg.

Det norske politiet er utsatt for et grusomt angrep når en av deres egne er anklaget for korrupsjon. Men når man hører om korrupte politifolk i USA, er det dagligdags. Politi er politi, ipso facto, korrupsjon kan skje hvor som helst.

Så når vi klager på at den norske idyllen blir angrepet og ødelagt, er det ikke den faktiske verden vi lever i. Vi klamrer oss fast til vrangforestillingene om at Norge er verdens beste land, at vi er snille og søte hele gjengen, og at Torbjørn Egners «Kardemommelov» etterleves her til lands. Samtidig som kriminaliteten øker, norske politikere velger side i internasjonale konflikter og virkeligheten begynner å krype inn over oss.

Vi bor ikke i hytter i skogen, går på ski til jobb og «er snill og grei«, så da kan vi ikke «forøvrig gjøre som vi vil«! Nei, vi gjør som alle andre, vi «plager andre«! Så da er det kanskje på tide å trekke hodet ut av Kardemommeby og innse at vi lever i den samme verden som alle de fæle folka?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s