Skal ikke Erna sparke smørerne snart da?

Siden jeg er en evig kranglefant, så var overskriften selvsagt.

For det har jo tross alt ikke vært annet enn klaging på ski, smørere og utøvere de siste dagene. Så da er det jo bare å vente på at Norge tar en russia-style og lar regjeringen sparke smøreteamene…

Etter forrige OL i Vancouver ble den russiske sportsministeren sparket på grunn av dårlige prestasjoner. Så da skjønner man at russiske trenere og utøvere gjerne gir litt ekstra, plutselig står Putins håndlangere på døra for å fortelle nøyaktig hvor dårlig de gjorde det.

Og når landet bruker hundrevis av milliarder på idrett, skjønner man jo det. Men i Norge liker vi i alle fall å tro at vi er diplomatiske og driver med idrett for lekens skyld. Noe dette mesterskapet dessverre har motbevist ettertrykkelig!

——————————————————————————————————————————————–

Jeg vil gjerne se den nasjonen som har hatt en bedre sesong enn Norge i langrennssporet for eksempel. Fem av seks pallplasseringer i Tour de Ski gikk til et av Europas minste land. Hvor løpere og støtteapparat har et budsjett på nesten hundre millioner i året. Den største konkurrenten til Bjørgen og co, driver sitt eget landslag i praksis. Justyna Kowalczyk er ensom dronning av sporten i Polen.

Vi leder verdenscupen for både kvinner og menn i langrenn, vi vinner renn stort sett hver helg. Allikevel var kvinnenes ti-kilometer klassisk den første «fiaskoen» fordi beste norske ble nummer tre. Ennå verre med herreløpet, hvor beste nordmann ble nummer seks(!). Etter at han har vært syk siden Tour de Ski og ikke gått renn siden 8. januar eller deromkring.

Vi har et skiskytterlandslag hvor nesten alle utøvere har vært på pallen i årets sesong. Vi omtaler løperne våre, både på skiskyting og langrenn som konger, dronninger, kronprinser og kronprinsesser. Og det stemmer. De har vært dominerende i årevis, så hvorfor klage på et dårlig OL?

——————————————————————————————————————————————–

Når det er sagt, så kan det vel ikke klassifiseres som et dårlig OL, når vi har tatt 14 medaljer og ligger på andreplass på statistikken. Vi ligger blant annet milevis foran Sverige, som vi føler snøt oss for «våre» gull i langrennsstafettene.

Jeg synes direkte synd på norske utøvere og smørere under dette mesterskapet. For smørerne får skylda for alt, ikke overraskende. Og med medias fantastiske evne til å stille ledende spørsmål, er det påkrevd av utøvere og trenere at de skal skylde på disse stakkars folka som bor i en buss full av gifte gasser, omgitt av ski istedet for mennesker.

Nei, jeg vil ikke at Erna skal sparke smørerne. Jeg hadde vært mer fornøyd hvis hun sparket diverse journalister. Og ba folk glede seg over Kjetil Jansrud, Ståle Sandbeck og alle andre norske medaljører. Jeg synes direkte synd på Kjetil Jansrud som får spørsmål om han er Norges «redningsmann» etter sitt første gull. Han skal jo ha spørsmål om hvordan det føles og hva han gjorde bedre enn alle andre!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s