Raser mot razzia – anger management-issues!

Høyre raser mot at skoler inviterer politiet til å bruke hunder i narkotikarazziaer i klasserommene. Vel og merke etter at elever som har motsatt seg dette har fått forlate rommet.

Debatten har rast lenge rundt dette med narkotikarazziaer i skolen, og jeg skal ikke påstå at jeg har satt meg grundig inn i debatten, eller gjort meg opp noen klar mening om dette. Det jeg imidlertid har gjort, er å lese saken iTromsø presenterer i dag, hvor Tromsø Unge Høyre vil stanse dette i bakgrunn av ulovlig ransaking. 

Alle som har reist et par ganger gjennom for eksempel Gardermoen til og fra utlandet, har opplevd å møte hunder ved inngangen fra flyet. De søte dyrene som står der helt uskyldige og bruker nesen for å fakke det vi klassifiserer som kriminelle. For det er vel ingen som er uenige i at narkotika er ulovlig. Og vi vil gjerne fakke de som innfører skiten til landet. Og i slike tilfeller tillater vi at man bruker hunder og søker etter narkotika på en stor mengde mennesker, hvor man ikke nødvendigvis har noen spesifikk mistanke til enkelte, man ønsker rett og slett bare å være proaktiv.

Dersom man skal forby narkotikahunder på skoler fordi det trengs skjellig grunn til mistanke før ransaking, er man med andre ord nødt til å forby narkotikahunder også på steder som dette. Jeg er fullstendig klar over at det er forskjell på grenseoverganger og skoler. Men på samme måte som vi ikke ønsker å få stoffene inn i landet, ønsker vi vel heller ikke å få de inn på skolene våre?

Så diskuter gjerne hvordan man skal bekjempe problemstillingen med narkotika i skolen. Men dersom man skal forby det fordi man ikke har skjellig grunn til mistanke til enkeltindivider, hindrer det ikke bare arbeidet med å fjerne narkotika fra skolen. Det gjør også at man ikke kan kontrollere grenseoverganger etc. på samme måte som før. La oss ikke løse et problem med å skape et annet!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s