Hund, the accessory of the month!

"Ka du ser på?"

Teyla i et lykkelig øyeblikk, akkurat som hunder skal ha det!

Nok en gang kommer ordet «bikkje» til å bli brukt hyppig i innlegget. Virker som jeg ikke gjør noe annet enn å snakke om hund, men det er kanskje ikke så rart?

I alle fall, kom over et innlegg på Jekta Storsenter sin Facebook-side, hvor ei dame ønsket seg hundeparkering utenfor senteret:

Hei ønsker meg egen hundeparkering ved senteret. vi hundeeiere ønsker å kunne handle uten å stresse:-) I bergen var dette vanlig, dørene til burene var låsbare slik som oppbevaringsbokser er. dette vil gjøre mulig å ta spark eller kjelke og så la bikkja trekke til og fra jekta. Please? så kan jeg gå påstresse ned og gå en tur på kafe også når jeg er innom dere.

KJenner det koker godt akkurat nå, for ønsker som dette er akkurat det som fører til at hunder blir stående utenfor butikker, stressa og kald, risikerer å bli plaget av unger, eller voksne for den del, eller i verste fall bli stjålet. Det er faktisk ikke lov å etterlate hunder uten tilsyn på offentlig sted! Og for å være helt klar, et kjøpesenter er et offentlig sted, og en låsbar oppbevaringsboks er ikke tilsyn!

Jeg skal ikke påstå at jeg er noe hundeekspert, og har nok en av de mest rampete hundene som finnes. Men jeg har vett nok til å la hunden ha det bra, få den maten, det stellet og den oppmerksomheten den trenger. Og jeg lar ikke hunden stå ute uten tilsyn!

Så håper av hele mitt hjerte at dette ønsket aldri blir innfridd, og at folk innser at hunder ikke er en pyntegjenstand, men et levende vesen.

20130925-091259.jpg

Reklamer

4 kommentarer om “Hund, the accessory of the month!

  1. Vi hundeeiere som tar hensyn til hundens ve og vel tar ikke hunden med på Jekta, etterlater ikke hunden alene utenfor butikker og kaféer og gjorde en vurdering før anskaffelsen at vi ville ha tid til å gå på butikken og deretter gå tur med hunden. Det finnes mange fine kaffemaskiner på markedet. Dersom vedkommende ikke har planer om å få hunden omplassert – for den er jo tydeligvis slik en byrde i hverdagen – bør han eller hun kanskje vurdere å anskaffe seg et slikt apparat og en bakebok.

    • Og når man har hund e det viktig å sosialisere den, å da e det ingenting galt i å la hunden sosialiseres mens man sjøl e sosial me andre eiera, andre plassa enn på kjøpesenter…

    • Hvis man ikke kan «slappe av å gå på kafé» uten å ha hunden ståanes uttafor, så får man drikke kaffen hjemme… Æ hadde slappa mindre av me bikkja i et bur utfor butikken enn hvis han lå hjemme eller i bilen å sov…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s