Feelin’ blue

Ny regjering, ny periode med løfter som ikke innfris og rare reformer vi kan være misfornøyde med. 

Jeg skal ikke engang tenke på å skrive alt jeg mener om den nye regjeringen og det som virker være førsteutkastet til planene deres. Men enkelte ting må bare kommenteres.

De blå sørger og de grønne jubler over fire års utsettelse for Lofoten, Vesterålen, Senja, Jan Mayen og diverse andre konfliktområder i oljedebatten. Men sannheten er at ingen bør juble for høyt ennå. For selv om det ikke blir konsekvensutredning under denne regjeringen, har de allerede åpnet for å opprette en miljøbase / oljevernbase i Vesterålen. Kanskje jeg leser helt feil signaler her, men for meg høres det ut som «Vi setter igang med tiltak, slik at konsekvensutredningen om fire år vil bli positiv, og vi kan fast-tracke oppstarten på fiskemordet i nord.»

Det er selvfølgelig ting som fremstår som positive i løftene deres også, men som med alle politiker-utspill er det vel best å beholde roen til etter de første vedtakene kommer, så får vi se hva som er sannheten bak de fine ordene. Man er vel alle enige, uansett farge, at norske veier trenger opprusting, at det norske helsesystemet trenger et spark bak, bedre forhold for ungdom med BSU. Men siden ingen sålangt har lagt frem konkrete forslag til vedtak for å gjøre noe med dette, velger i alle fall jeg å ikke holde pusten i vente på noe bedre. 

En ting har det siste års valgkamp fortalt meg. Norsk politikk trenger å bli røska skikkelig opp i, for uansett hvem som vinner, blir utfallet øyensynlig ikke så veldig ulikt. 

20130925-091259.jpg

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s