En hymne til byens beste: Brøytesjåførene!

Advarsel: Inneholder upartisk, inhabil hyllest av brøytesjåfører!

For de som ikke vet det, er jeg altså samboer og forlovet med en av Tromsø bys fineste, altså brøytesjåførene. For som de fleste vet nå, er altså Tromsø snøbyen med stor S. Og det er vel ingen tvil om hva som hadde skjedd dersom vi ikke hadde hatt brøytesjåfører ute hver gang det snør. Ja, for det skjer jo at de ikke blir ferdige til morgentrafikken starter, og da er det godt, gammelt kaos.

Og det går ikke en dag med nattarbeid uten at jeg får høre om feilparkerte biler og sinte innbyggere som ikke liker snøen. Ja, jeg skal ikke påstå at jeg selv er storfan av det der hvite som kommer ned i ofte alt for store mengder. Jeg skjønner så alt for godt hvordan det føles å få snødunger i oppkjørselen en time før man skal på jobb, det er ikke noe som lokker frem smilet i alle fall. Men hva skulle du gjort dersom snøen ikke ble lagt der, men ble liggende i gatene istedet? Da ville du i alle fall kommet for sent til jobb, for vi vet jo alle at folk i Tromsø ikke kan kjøre bil. Og med snø under dekkene kan de i alle fall ikke beherske dette djevelens instrument.

Det klages på at snøen fjernes, og det klages på at den ikke fjernes. Og er du frekk mot en i hjullaster med 2-3 tonn snø i skjæret, vet vi alle at den snøen havner både foran, bak og under bilen din. For hvor mange dager tror du sjåførene klarer å høre at de er idioter som ikke burde jobbe med det de gjør, uten å ta igjen? De er mennesker, som alle oss andre. Og kanskje det ikke alltid er de beste løsningene som blir valgt, men inntil du selv har kjørt en flere tonn tung maskin med flere tonn snø på et helsikes føre med dårlig sikt, har du virkelig ingen rett til å klage på arbeidet som blir utført.

For det sier seg selv at på en vei som er 5,5 meter bred, med en 2 meter bred bil parkert på siden, kommer ikke en hjullaster med 4 meter bredt skjær seg mellom. Hva forventer du da? At snøen på magisk vis forsvinner ut i ei grøft som er blokkert av bilen din? Nei, helt rett, den havner bak bilen din. Vær bare du glad for at bilen din fortsatt står der du var dum nok til å sette den, og ikke ble tauet av Viking. For det er faktisk lovregulert at biler som står i veien for bl.a. snørydding kan taues øyeblikkelig. Ikke klag på at du har en innebrøyta bil, vær takknemlig for at du ennå har bil!

Og for de som ennå ikke skjønner at snøen ikke forsvinner bare vi ønsker det hardt nok, er jeg veldig klar for å ta diskusjonen med dere her og nå, på en sivilisert og saklig måte. Fyr løs!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s