Naive Norge aldri dopet?

Nok en gang beviser vi nordmenn hvor naive vi kan være! Den siste tiden har det florert med rykter om doping blant bl.a. norske 90-tallshelter i langrennssporet, og spesielt svenskene er hissige på å dra nordmenn ned i søla. Forståelig siden Norge var overlegne på denne tiden, da er det bare naturlig å mistenke doping. Vi sitter jo selv hjemme i stua og roper ut at han og hun er dopa når de slår nordmennene, som selvfølgelig er best også uten doping.

Sist ute i rekken av folk som skal tilbakevise disse svenske påstandene er Bjørn Dærlie. Det blir i kveld presentert i en dokumentar på SVT at Dærlie umulig kunne oppnådd de blodverdiene han hadde bl.a. i Thunder Bay uten bloddoping, og Dærlie er forbanna. Noe jeg skjønner, gitt at hans påstand om at dette er løgn, faktisk er sann. For hvem skal vi tro på?

Det er lett for nordmenn å tro på folkets helter, som aldri kunne lurt det norske folk på den måten. Og hvem vet, kanskje de snakker sant hele hurven. Men er det alltid sånn at vi skal ta det nordmennene sier for god fisk og avvise alle påstander utenfra? Det er naivt av Norge å anta at norsk idrett er ren. Erik Tysse ble for ikke mange år siden tatt for doping og utestengt, selv om han hele tiden hevdet at det var feil med prøvene. I sommer rullet det opp en stor kampfiksingsskandale i norsk fotball. Norge er ikke så uskyldige som mange skal ha det til.

Jeg sier ikke med dette at Dærlie og Alsgaard var dopa da de var på sitt beste. Det jeg derimot sier, er at det er naivt å tro at ingen i Norge vil benytte seg av muligheten til å ta snarveier. Vi er et av de best utviklede landene innen medisin, økonomi, industri, ja rett og slett det meste. Hvorfor skulle ikke da norske idrettspersonligheter benytte seg av doping, muligheten til å tjene store penger på å slippe inn et mål ekstra, eller andre former for ulovlig aktivitet i idretten? Vi er ikke så dumme at vi ikke skjønner at det fremmer prestasjoner så lenge man ikke blir tatt. (Selv om jeg har gått langt i å påstå at vi er dumme…)

Nå er det heldigvis slik at det finns et organ som skal ta seg av slike ting. FIS har ansvar for at skiutøvere blir dopingtestet når det gjør det bra, og bedyrer også at Dærlie, som nok var av de mest testede på den tiden, ikke hadde noen unormale prøver. Så da har vi ikke noe annet valg enn å stole på vår alles Bjørn. Og mest sannsynlig var han vel også ren. Men bli ikke overrasket den dagen en nordmann blir utestengt fra langrennssporet fordi han er dopet.

Og forresten, i idretter som alpint hvor høy vekt er en fordel. Er sjokolade doping da?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s