Det begynner bra!

VM på ski 2013 er i gang i Val de Fiemme, og for Norges del ble det en (kanskje noe overraskende) bra start! Den første øvelsen i mesterskapet var langrennssprint for kvinner og menn i klassisk stil, og det hele startet forrykende.

Norge stilte med Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Jacobsen, Celine Brun-Lie, Maiken Caspersen Falla og Marit Bjørgen i kvinnesprinten. Og etter prologen så det riktig så lysende ut, da alle de norske kom seg videre til kvartfinalene. Men her ble det noe tyngre for de norske jentene. Det så lenge ut som det kun skulle bli storfavoritt Bjørgen videre til semifinale, men Maiken Caspersen Falla kom seg videre med et nødskrik. Begge to endte opp i finalen, som Bjørgen vant. Falla ble nummer 3, og sikret dermed at Norge startet mesterskapet med to medaljer i første øvelse.

Herrelaget bestod av Petter Nothug, Pål Golberg, Ola Vigen Hattestad og Eirik Brandsdal. Også her var prologen forrykende, og alle kom seg videre, men i motsetning til jentene, var gutta flinkere i de innledende heatene. Ola Vigen Hattestad ble dårligste norske på 9. plass, da han røk ut i semifinalen, mens de tre andre kom til finalen. Der ble det spurtduell mellom Northug og vinner Kriukov, og vi måtte ta til takke med sølv på denne distansen. De andre ble henholdsvis 5. og 6. mann.

Det betyr at etter første dag med øvelser, står Norge oppført med en medalje av hver valør, og har all grunn til å smile før fortsettelsen. Neste langrennsøvelse kommer på lørdag, med jaktstart med skibytte for kvinner og menn, men allerede fredag er det klart for hopp for kvinner, hoppkvalifisering for menn og kombinertrenn for gutta! Stay tuned for more gold!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s