VM i skiskyting; fellesstart

På mesterskapets siste dag var det klart for fellesstarter for både menn og kvinner i Nove Mesto. Og både Tora Berger og Emil Hegle Svendsen hadde muligheten til å bli historiske på dagens konkurranse. Tora Berger kunne bli den første til å ta 6 medaljer i ett og samme mesterskap, og 5 gull i samme mesterskap, og Svendsen kunne bli den første med 5 gull i ett mesterskap.

Men det gikk ikke helt etter planen på kvinnenes fellesstart. Tora Berger bommet på 2. og 3. skyting, og var lenge et godt stykke bak. Men som den fantastiske avslutteren som hun er, gikk hun seg kraftig opp, skjøt fullt hus på siste stående, mens lederen Domracheva bommet en gang. Og hun gjorde et helhjertet forsøk på å ta igjen hviterusseren, som frem til denne øvelsen hadde hatt et skuffende mesterskap. I mål var hun snaue 10 sekunder bak vinneren, og tok med det sin 2. sølvmedalje og 6. medalje i mesterskapet. Se her hvordan løpet endte.

I herrenes løp var det fire nordmenn på start, og løpet startet meget bra. Alle fire kom seg ut i gode posisjoner, godt foran en tidlig massevelt på første runde, og på første skyting var nesten hele feltet samlet inn på standplass. Og på de to første skytingene gikk debutant Henrik Labée-Lund over evne og ledet lenge løpet. Men med to strafferunder på nest siste skyting var det klart for Svendsen og Bø-show i Nove Mesto. Tarjei Bø fikk en god luke ut fra siste skyting, og etter at Svendsen nok forstod at han ikke hadde sjans på gullet, bremset han forfølgerne til romkameraten etter beste evne. Dette sikret gull i Bø i hans mest frustrerende sesong noen sinne, og bronse til Hegle Svendsen, som dermed tok 5 medaljer totalt. Resultatet fra løpet kan du se her.

Med det var eventyrmesterskapet i Tsjekkia over, og Norge gjorde nesten rent bord i et mesterskap som lett kunne oppfattes som et NM med internasjonale deltakere til å fylle resultatlistene.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s