Meteorittnedslag i Russland!

Det er nesten fælt å si at dette er en type ting jeg syns er spennende! Men, som romfysikknerd må man bare innse at det er sånn det er…

Det er jo selvfølgelig trist at folk blir skadet når slike ting skjer, men det er allikevel en stor nyhet. Selv om det skjer relativt ofte at meteoritter kommer til jorden, brenner de fleste opp i atmosfæren. Det skjer ifølge NASA enkelte ganger at større steiner kun brenner delvis opp, og enkelte deler treffer bakken.

Det tyder på at steinen som landet i Uralfjellene denne gangen har vært av en viss størrelse, spesielt med tanke på de materielle skadene den klarte å påføre området. At mennesker blir fysisk skadet i slike kollisjoner er også svært skjeldent. Det er kjent et tilfelle fra 50-tallet hvor en kvinne ble skadet av en meteoritt, men dette skal ha vært like mye på grunn av oppstyret etter nedslaget.

Men selv om skader er skjeldne, er det vanlig at steiner treffer jorda. Bare i Oslo var det to kjente, registrerte nedslag i fjor, og muligens ennå flere uidentifiserte.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s