VM i skiskyting; herrenes normaldistanse

Det var tid for normaldistanse for gutta i dag, og på forhånd lå alt press på Emil Hegle Svendsen for å ta nok et gull i suksessmesterskapet. Men slik skulle det ikke gå. Før start kom beskjed om at Norges beste skiskytter denne sesongen var isolert fra resten av laget med vondt i halsen og tett i nesen. Vi sender trøstende tanker og kleenex ned til den norske gullgutten.

Og med Svendsen ute av dansen, var det mange som håpet på et comeback-gull til Bjørndalen, som har hatt en dårlig sesong. Og det hele startet bra for veteranen fra Simonstranda. Med fullt hus etter to skytinger, lå han bare noen stakkars sekunder bak storfavoritt Martin Fourcade. Men på tredje skyting kom den første bommen, som ble etterfulgt av to til på siste stående. Med det var håpet for medalje ute for superveteranen, og vi måtte se til våre andre landsmenn for å håpe på resultater.

Lars Helge Birkeland startet løpet med bra skyting, men dårlig fart i sporet, og når han begynte å bomme var det raskt klart at han ikke ville oppnå noen nevneverdig plassering. Men Norge stilte med 4 mann til start, og de to siste skulle skape spenning hos kommentatorer og tilskuere.

Henrik Labée-Lund gikk et fantastisk løp, og var nesten fullt på høyde med den franske verdenscuplederen i sporet. Og på de tre første skytingene var alt prikkfritt. Inn på siste skyting var det klart at Fourcade hadde bommet en gang, og med fullt hus kunne unggutten fra Oslo tatt en sensasjonell VM-medalje. Men med utsiktene til medalje kom nervene, og det ble to bom på det som lenge så ut til å være Norges største håp på normaldistansen.

Men bak Lund kom Tarjei Bø. Med en dårlig sesongoppladning var det ingen som forventet superfart i sporet, og alt skulle avgjøres på skytingen. Og også Bø holdt seg prikkfri frem til siste tur inn på standplass. Men som med de andre kom nervene, og det ble to bom på Bø. Kanskje ekstra ergelig etter å ha kommet i mål 1,59,7 minutt bak Martin Fourcade, noe som tilsier at løpet ville kunne holdt til seier dersom han hadde skutt fullt hus.

Den endelige resultatlisten vil bli publisert her og her etter løpet.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s