VM i skiskyting; sprint og jaktstart

Det har vært to spennende og bra dager, sett med norske øyne.

Lørdag ble det konkurrert i sprint for både kvinner og menn, og Norge befestet sin posisjon som ledende innen skiskyting. Tora Berger tok sølv på kvinnenes sprint, mens Emil Hegle Svendsen vant herresprinten foran Martin Fourcade. Gledelig at også Bjørndalen og Ann Kristin Flatland gjorde gode løp.

Jaktstartene på søndag skulle vise seg å bli langt mer spennende, igjen med Norge i hovedrollene. Mennene var ført ute, og alt så såre vel ut for «super»-Svendsen, som ledet med 10 sekunder på de argeste konkurrentene ut på siste runde. Det forspranget var imidlertid spist opp etter en kilometer, og løpet ble avgjort med en spurtduell mellom Emil og Martin Fourcade. Trønderen gikk seirende ut av duellen med minst mulig margin, og tok gullet med 2,6 cm.

I jentenes løp avgjorde Berger på siste skyting og gikk i mål i ensom majestet. Verre var det for Ann Kristin Flatland som lå an til å kjempe om sølvet, men falt en kilometer fra mål. Derfor ble det en skuffende 7. plass etter knekt ski og en gråtende vestlending var lite fornøyd etter målgang.

Nå venter et par hviledager for nordmennene før neste øvelse.

Se fullstendig resultatliste her

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s