Resultat: Verdenscup i langrenn, Sochi

I helgen er det prøve-OL i Sochi i Russland, og løperne skal få teste ut de fleste løypene som skal brukes i neste års mesterskap.

Sprint friteknikk kvinner: To norske jenter tok seg videre til sprintfinalen i prøve-OL. Celine Brun-Lie tok en tredjeplass, mens Astrid Jacobsen ble nummer 4.

Sprint friteknikk menn: I herreløpet ble det mannefall blant de norske, men Petter Northug vant løpet, dog med noe dramatikk. Han fikk tildelt en skriftlig advarsel for å ha sperret en konkurrent i kvartfinalen og dermed handlet usportslig.

Skiathlon kvinner:

Med store norske navn som Marit Bjørgen, Therese Johaug og Heidi Weng på høydetrening før VM, var det Kristin Størmer Steira som dro det norske flaggskipet i kvinnenes jaktstart. Og allerede på den første klassiske delen markerte hun seg godt. I skøytedelen avgjorde hun løpet lenge før spurten, og vant komfortabelt foran konkurrentene. Astrid Jacobsen ble nummer 4 og Marthe Kristoffersen nummer 16. «Gledelig» for norske skientusiaster er det kanskje at Justyna Kowalzcyk brøt løpet etter vel 6 km, da hun ikke fikk de rette svarene fra kroppen på dagens løp.

Skiathlon menn:

Northug hadde før løpet bestemt seg for å kjempe hardt for de innlagte spurtpoengene underveis i løpet, og dermed kjøre et helt annet løpsopplegg enn han gjorde i NM for en uke siden, da Sundby kritiserte han for å kjøre et feigt løpsopplegg. Og taktikken lykkes godt underveis, trønderen stikker av med 48 av der 60 poengene under løpet. Men det koster dyrt å dra i 3 mil, og han endte til slutt på en noe skuffende 12. plass i mål, 23 sekunder bak Cologna som styrket ledelsen i verdenscupen ytterligere med dagens seier. Niklas Dyrhaug ble nummer 13 i løpet, de øvrige norske plasserte seg ikke blant de 30 beste. 

Lagsprint klassisk kvinner: 

Norge stilte med Astrid Jacobsen og Maiken Caspersen-Falla på dagens sprintstafett. Semifinalen ble tildels dramatisk, da Falla falt i svingen som etterhvert skulle vise seg å felle flere løpere. Nordmennene klarte allikvel å ta seg til finalen, og hang lenge bra med, men på Jacobsens andre etappe fikk også hun smake snøen. Etter fallet ble det tungt å hente inn løperne foran, og Finland tok en suveren seier, mens Norge endte på 4. plass

Lagsprint klassisk menn

Petter Northug og Øystein Pettersen stilte på dagens sprint for Norge, og etter semifinalen kom rapportene om at Northug hadde en tung dag i løypene. Og selv uten den alt for store dramatikken i løpet, ble det tydelig at russerne har tenkt å gjøre det særs bra i OL på hjemmebane neste år, for de tre russiske lagene spilte taktisk hele veien, og vant soleklart. Norge endte på 5. plass, etter at Emil Jönsson hadde brukket staven til «Pølsa» Pettersen på nest siste etappe.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s