Lokaldemokrati: Andøy kommune driter på draget, igjen…

Demokrati er definert som «en styreform som baserer seg på at folket bestemmer hvilken politikk som skal føres», altså «folkestyre». I dagens Norge har vi et solid demokrati, med regjering, storting, fylkesstyrer og kommunestyrer. Vi har demokrati på alle nivåer, med sentralt styre, regionalt og lokalt styre.

Det er mange diskusjoner om nødvendigheten av et så utbredt demokrati, hvor styre og ansvar er fordelt over små institusjoner landet over. Det pekes på viktigheten av å anerkjenne forskjellene mellom ulike små steder, og derfor viktigheten av egne styrer i ulike fylker og kommuner. Det pekes også på farligheten av å la for mange styre, med ulikt kunnskapsnivå og erfaring med styre og stell.

Både hensyn til lokale forskjeller og ulikt kunnskaps- og erfaringsnivå er viktige faktorer i slike sammenhenger, men en kan ikke unngå å merke seg ved at saker som denne understreker nettopp kunnskapsmangelen hos enkelte lokalstyrer. Det er kanskje på tide å sørge for at det ikke bare er krav om å være folkevalgt, men folkevalgt med en viss IQ!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s