Nobina: The nightmare continues…

Nok en gang syter jeg over stakkars Nobina som ikke klarer å holde tritt med verden rundt seg.

Det er jo som kjent Troms Fylkestrafikk som fastsetter ruter og priser for bl.a. bussene i Tromsø, og de er relativt flinke til å varsle endringer lang vei i forveien. I alle fall er de flinke til å varsle publikum om at «Det kommer en endring», hva denne endringen er, må du vente i spenning til du ser hvor bussen ender opp, med å finne ut.

Troms fylkestrafikk – the boss of all things «not so good»

I går var den store ruteendringsdagen i Nobina, og selv om de ikke har de helt store endringene, klarer det å skape relativt stor frustrasjon. Som den bussjåføren som ikke hadde fått beskjed om at distriktsruta hans korresponderte med en byrute som denne dagen var 2 minutter forsinket (kjempeoverraskelse, det da…). Så da kan man enkelt regne det som flaks at han ventet til vi stakkars bønder kom oss ombord før han kjørte avgårde. Og som han sa selv; «Den ruta der brukte å stanse en helt annen plass før, så jeg visste ikke at den bussen kom i det hele tatt…»

Selv om det hersker stor forvirring over hvilke ruter som er rett, er Troms Fylkestrafikk og deres passasjerer velsignet med en fantastisk app som fungerer ganske bra. De dagene det ikke er ruteendringer vel å merke. For da finns det en rute opplyst på nettsidene deres, en på appen, en på busstoppet, og sist men ikke minst, så har bussjåføren fått utdelt en 4. rute, som selvfølgelig ikke ligner noe på de andre 3…

Da kan man begynne å lure på om det er noen som har tatt seg vann over hodet når de oppfordrer til å bruke kollektivtransporten i mye større grad. For det begynner å grense til det tragikomiske når politikerne ber oss være flinke til å tenke på miljøet og ta bussen, når de samme bussene slamrer inn i biler, busser og busskur rett som det er, og i alle fall ikke holder ruta si. Dersom det stemmer at Nobina får bøter for å være for sent ute med rutene sine, kan det ikke være mye penger igjen i det firmaet snart, dersom de da ikke rapporterer at de kjører i rute selv om de kommer 15-20 minutter for sent støtt og stadig.

Så inntil videre kommer denne fruen til å holde seg til miljøsynderen dieselbil, så får bussen være reserveløsningen. For jeg har tross alt lyst å overleve både kulden og turen hjem…

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s