NM på ski, Vang

NM på ski gikk av stabelen på Vang helgen 24.-27. januar. Det er Rena Idrettslag, Nordbygda /Løten ski og Vang Skiløperforening som er årets arrangører.

NM ble åpnet med 10 og 15 km fristil (individuell start) torsdag 24. januar, og i dameklassen var det som ventet Marit Bjørgen som tok seieren. Therese Johaug ble nummer 2, og Astrid Jacobsen nummer 3. De norske landslagsjentene dominerte den øverste delen av listen, og første jente som ikke går fast i verdenscup ble nummer 8.

Herrenes 15 km ble vunnet at Martin Johnsrud Sundby, foran Finn Krogh og Sjur Røthe. Lars Berger ble nummer 9.

Fredag ble det konkurrert i klassisk sprint for både kvinner og menn. Pål Goldberg trakk det lengste strået i herrefinalen, og utklasset konkurrentene med 4 sekunder ned til sølvplassen til Annund Byggland og Eirik Brandsdal på 3. plass. I kvinnefinalen vant Maiken Caspersen Falla foran Celine Brun-Lie og Marit Bjørgen.

Jaktstarten på lørdag gikk over henholdsvis 15 og 30 km, og for kvinnene tok Marit Bjørgen nok et gull, med Therese Johaug på 2. plass og Heidi Weng på 3. Herrenes løp ble vunnet av Northug, som gikk et klassisk lureløp og lå bak i feltet i 2,9 mil før han stakk på slutten og irriterte bronsevinner Johnsrud Sundby grenseløst med sitt «feige» løpsopplegg. Didrik Tønseth ble nummer 2.

Det ble også gått de klassiske stafettene, hvor IL Varden vant kvinnestafetten med Tora Berger, Marthe Kristoffersen og Kathrine Harsem. Astrid Jacosben klarte ikke å ta hjem seieren for Heming sammen med Tuva Toftdahl og Ragnhild Haga, og ble nummer 2. I ettertid har hun hardnakket nektet for at hun tapte spurten mot skiskytteren, da hun mente det ikke var en spurt, men et forsøk på å ta igjen forspranget Berger hadde før oppløpet.

Herrestafetten ble vunnet av Byåsen med Didrik Tønseth, Petter Eliassen og Ole Marius Bach foran Strindheim (John Kristian Dahl, Tomas Northug og Petter Northug). Bronsen gikk til Leksvik IL (Andreas Steen, Kristian og Anders Tettli Rennemo.

Utfyllende resultatlister ligger under «NM på Ski 2013»

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s