Noobina

Busstrøbbel i bakkene i Tromsø, igjen…

De fleste som bor i Troms fylke, eller for den saks skyld har fulgt med på nyhetene de siste par årene, har fått med seg at Troms Fylkestrafikk har vært alt annet enn heldig med noen av avgjørelsene de har tatt den siste tiden. Først fikk vi «yoghurtbegre på vannet» mellom Harstad og Tromsø, da det ble kjøpt inn nye hurtigbåter som skulle trafikkere en av de store båtrutene i fylket.

Det var tømmerstokker i propellen, dyr i propellen, bleier i do, og det ekstremt dårlige været som ingen andre enn Boreal merket noe til. Ruter ble innstilt, og alle klaget på den dårlige servicen. Folk ble direkte redde for å ta båten fordi sannsynligheten for at ruta skulle kjøres uten problemer var skremmende lav den første tiden.

Men så tok Nobina over busstilbudet i Tromsø by, og tok mye av heten fra stakkars utskjelte Boreal.

Det var stor oppstandelse og glede når Nobina kunne presentere de flunkende nye bussene som skulle trafikere byens gater. Hybrid var det store, det visste alle som har sett en bilreklame de siste 5 årene, og nå skulle Tromsø være miljøvennlig. Men det gikk ikke lang tid før den første bussen sto fint på tverra i Kongsbakken fordi bussene ikke var laget slik at de kunne kjøre med kjettinger. Og å ikke ha kjettinger på en buss som kjører i Nordens Paris, på ei øy som har en høydeforskjell på 100 høydemeter på mange av bussrutene, det skjønner selv Pinoccio at det ikke går!

Fjorårets vinterkjøring for Nobina ble en prøve, og før årets snøsesong startet, gav de beskjed om at de ikke kom til å kjøre de rutene som ikke var brøytet og strødd tilstrekkelig for at de kunne kjøre uten kjettinger. Vel, si hva man vil om den uttalelsen, men fakta er fakta, bussene kjører (eventuelt seiler!) rundt uten kjetting på grusomt føre.

Iløpet av bare dager har to busser sklidd ned ulike bakker uten noen form for kontroll, og at lille Tromsø får hovedoppslaget på VGnett to dager på ei uke, det er ikke vanlig kost.

Sjåførene truer Nobina med kjørenekt. Nobina truer sjøførene som ikke bruker kjetting med ny kjettingopplæring. Politiet truer alle sammen. Og fagforeningene melder arbeidsgiver til Arbeidstilsynet.Det er full krig mellom Nobina, fylkeskommunen, kommunen og sjåførene.

Og igjen står passasjerene på busstopp rundt omkring i byen, uten busser som kjører, og skulle det dukke opp en duremaskin vet man aldri om man kommer frem eller blir stående i en bakke eller en snøfonn.

Det er vel kanskje på tide at vi får en uavhengig gjennomgang av busstilbudet i byen, for å sette Nobina eller Troms Fylkestrafikk til å sende ut rapporter hvor sannheten hvitmales og tilpasses deres egne motiver, det hjelper ingen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s