Tour de Ski: Ordkrig mellom utøverne

Som alltid når det er store konkurranser, i kombinasjon med Marcus Hellner, Dario Cologna og Petter Northug, går det ikke lang tid før munnhuggeriet starter.

Northug

«Ikke i god nok form»

Krigen er offisielt igang i årets tour, skjønt den startet vel egentlig for et par måneder siden. Touren startet med at Petter Northug gikk ut og sa at han hadde som et realistisk mål å vinne hele Touren, men at han ikke så på det som mulig å vinne de første par konkurransene fordi han var ute av form.

Marcus_Hellner_81290416x9

Hellner tror på Northug-fiasko

Svenskenes store håp har mest tro på Alexandr Legkov og Dario Cologna i årets utgave av styrkeprøven. Selv om VG’s oppvakte journalister mener at dette var et oppriktig svar og ikke ment for å kritisere nordmannen, er det vel ikke annet å konkludere med, enn at Hellner og Northug er like gode når det gjelder å servere taktiske drittslenginger.

Northug

Mener sprint-taktikken var feilslått

Hellners utspill om Northugs påståtte fiasko i årets Tour, kom etter tirsdagens sprint. Både nordmannen og Hellner røk ut i semifinalen, etter at tre svensker hadde blokkert Northug på oppløpet, og sørget for at han ikke kom seg frem. Imidlertid valgte svenskene å kjøre en fair duell seg imellom, noe som gjorde at Hellner ble numer 3 i heatet og ikke gikk videre på tid. Ifølge Northug var dette et noe feilslått taktisk steg, mens Hellner, og alle som setter pris på langrenn som individuell idrett med faire dueller, sier at det er det eneste rette, da de andre svenskene ikke er hjelperyttere, men individuelle konkurrenter.

Northugs egne kommentarer fra løpet kan du se i denne videoen.

«Må samarbeide for å beholde ledelsen»

Foran dagens etappe er det tre mann i teten med 9 sekunders forskjell, mens det fra Northug på 3. til Alex Harvey på 4.plass skiller nesten 20 sekuner. Ifølge nordmannen må de tre i tettrioen klare å samarbeide på langløpet i dag for at de skal ha sjanse til å holde forfølgerne bak seg i sammendraget, noe de alle er enige om at er viktig. Den raskeste i alpintbakken, Aleksandr Legkov, er nemlig med i en gruppe som går ut ca et halvt minutt etter lederen Maksim Vylegzjanin.

cologna_153025o

Snill-gutt-Dario

I fjorårets utgave av touren, prøvde Dario Cologna å henge seg på ordkrigen som alltid raser mellom løperne i slike konkurranser, men som den snille gutten han er, har han hittil i år vært veldig stille om motstanderne. Han hevder også i år at han er i god form og gjerne tar nok en seier i Touren, men holder seg langt unna skittkastingen som ofte starter mellom andre løpere. Det eneste sveitseren sålangt har uttalt, er at han ser på Northug som en stor konkurrent, som har alt som trengs for å vinne touren sammenlagt.

Så gjenstår det å se om skittkastingen til svensken og nordmannen har noe for seg, eller om sveitseren tar innersvingen på dem begge.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s