Miss i missekonkurranse!

Miss USA ble Miss Universe. Missestormakten Venezuela feilet. Norge misset i Missekonkurransen. Det er jul, og missetid igjen.

Og med missekonkurranser, modellprogrammer på tv, moteblogger, magasiner og uttalelser fra mer eller mindre gjennomtenkte kjefter i verden, kommer et enormt kroppspress. Alle har følt det på et eller annet tidspunkt. Vi har alle tenkt når vi står i prøverommet med den nye kjolen som ser så utrolig vakker ut på utstillingsdukka, (Som har BHstørrelse 70D, og midjemål mindre enn hodeomkretsen til en nyfødt) at den ikke passer på den ikke fullt så perfekte kroppen vår.

Norske kjendiskvinner er blandt de som nå står opp mot dette i en artikkel hos VG / MinMote. Og det er ekstremt viktig at disse vises i formidlingen av at dagens kroppsideal er et feilslått bilde forsterket av utstillingsdukker og Barbie-dukker med umulige vitale mål. (Midje-hofte-ratio bør være større enn 0,2)

Samtidig fortsetter vi å kaste terninger på alle som går på den røde løperen, Jan Thomas understreker hvilke klær som er sexy nok, og hvilke legger som bør trimmes litt. Jeg er mot at man skal gjemme kroppen sin i striesekker for å hjelpe mennesker med dårlig selvtillitt, men trenger vi å lære folk at det er OK å dømme andre på utseende? Ja til mindre kroppspress, nei til Yatsy på den røde løperen!

Kilde:

http://minmote.no/index.php/2012/12/vi-♥-kroppen-var/
http://minmote.no/index.php/2012/12/har-makt-til-a-gjøre-kroppspresset-mindre/

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s