Nasjonal åpning og snart vintermorro

Det nærmer seg vinter med stormskritt, ja, her i Tromsø er det vel egentlig ikke noe å vente på lengre, den er allerede ankommet med ganske god styrke. Det betyr at den grønne gressmatta byttes ut med opptråkka løyper og siklende idrettsutøvere som går bortover, oppover og nedover på planker, i håp om å vinne mange millioner. Sånn egentlig en ganske dum sport, når man tenker over det, men du så mye underholdning det er i den.

Neste helg, 16.-17. november er det nasjonal åpning i langrenn på Beitostølen. Der skal menn og kvinner sikle seg gjennom henholdsvis 10 og 15 km friteknikk, en klassisk sprint og 10 og 15 km klassisk. Med andre ord er vinteren godt igang. Selv om det er nasjonal åpning, vil det nok bli å finne en del utlendninger på startstreken som ønsker å få testet formen uka før det virkelig braker løs. Skiskyter Martin Fourcade har allerede meldt sin ankomst, og det står nok flere store navn på startstreken neste helg.

For helga etter, mens cupfinalefeberen raser i Tromsø og Ulsteinvik, åpner den faktiske verdenscupen i langrenn i Gällivare, og så er sirkuset sluppet løs. Nesten hver helg fra slutten av november til slutten av mars skal disse folka sikle seg gjennom skog og stadion, og tradisjon tro kommer vi til å sitte foran TV’en og følge med på hvert stavtak. I alle fall de sportsfrelste av oss…

Og mens de som orker å oppholde seg utendørs mens de bedriver aktivitet, skal ha snøballkrig, skal jeg befinne meg trygt plassert i en (eller faktisk to) idrettshaller og forhåpentligvis dundre baller i bakken med jevne mellomrom. Det er nemlig klart for tredje runde i volleyballens andredivisjon avdeling nord neste helg.  Med kamper i Øksnes og på Sortland skal jeg til hjemlige trakter og leke en hel helg. Så får bare Gutan i Tromsø og sikletrynene på Beitostølen gjøre jobben sin mens jeg har det varmt og godt innendørs ;)

Og siden jeg holdt på å glemme det. Også skiskyttere skal ha sin nasjonale åpning på Beitostølen neste helg, så de legger an til folkefest med mange kjente norske og noen utenlandske navn på startstreken hele helgen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s