Comeback: Barbiedolls

Barbiedukker har vært i produksjon siden 60-tallet, og har vel egentlig aldri vært ute av mote, selv om det stadig dukker opp etterligninger og konkurrenter. Nå for tiden produseres stadig flere barbiedukker også i Norge, på norske barne- og ungdomsskoler, og disse dukkene har ubegrenset tilgang til verden.

Barbieblogger, sminkeblogger, og diverse andre blogger. Skriblerier fra små jenter som skriver om livet sitt, meningene sine eller sminken sin. Men til forskjell for eldre bloggere, som ofte skriver om de samme tingene, mangler disse dukkene elementære filtre for hva de legger ut. Fra det ganske uskyldige som ikke så mange leser om hva du spiste til middag og outfit-bilder, til store blogger som blir enormt populære over natten, ikke nødvendigvis fordi innhold og gramatikk er av beste slag.

Det beste, men også mest brukte norske eksemplet på dette er nok bloggere som heidialexandraolsen, som for noen år siden dukket opp fra ingensteds, og nå skriver om livet sitt hvert femte minutt. Meningene hennes bærer stort preg av å være lite gjennomtenkt, og selv om det er bra å ha drømmer for fremtiden, er det nok både en og to svevere som rynker på brynene av fremtidsplanene til denne nå myndige dukka.

I utgangspunktet er det ingenting galt i at jenter (og gutter) i alle aldre har tilgang til blogging og internett, men i noen tilfeller ville nok både familie, blogger selv og resten av verden om noen eldre og klokere hoder kanskje fortalte smådukkene et og annet om verden. Som frøken Olsen selv skriver har hun blitt angrepet på gata på grunn av meninger hun har publisert på bloggen, og hun får stadig trusler. Det er ingenting galt i å publisere meningene sine, det er et sunnhetstegn, men som vi så ofte ser, finns det ulike måter å uttrykke meningen sine på, og la oss innrømme det, av og til trenger man å gå litt rundt grøten, for egen sikkerhet…

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s