Miljøpolitikken – bløff?

Et av de store temaene innen politikken i dag, er miljøproblemer og den voksende frykten for alvorlige klimaendringer. Stadig flere forskere støtter opp om frykten med nye resultater og teorier, og det virker ikke som det skal noe til for å få publisert teoriene sine, så lenge de handler om Co2, klimaendringer og dommedag. Er det rart folk blir redde?

For å understreke, jeg er ikke i det minste tvil om at mennesket i dag utgjør en enorm miljøtrussel, og det er nødvendig med en endring i holdninger for å stanse den utviklingen vi er på vei inn i. Men det finnes utrolig mange sinnssyke tiltak der ute i dag for å hindre klimaendringer. Politikerne i dag har nada peiling på hva som foregår, og hvorfor det skjer, og betaler derfor klimaeksperter drøssevis av penger for å forklare dem hvem, eller hva syndebukken er.

Ett år er det bensinbiler som ødelegger verden, neste år er det dieselbilene som skal syltes ned i tonnevis av avgifter, fordi de visstnok ikke var så miljøvennlige som man først trodde. Sannheten er at det vil være omtrent umulig å forutsi hva som vil skje med miljøet dersom man fortsetter å kjøre bil, eller slutter å kjøre bil. Og mens vi venter på dommedag, vil utrolig mange mennesker tjene seg styrtrike på å produsere såkalte «miljøvennlige» duppeditter som er bedre enn dagens alternativer. Gratulerer folkens, dere går visstnok dommedag i møte med feite lommebøker…

Alt i alt, miljøet vil komme til å forandre seg, uansett hva vi mennesker gjør eller ikke gjør med det. Menneskelig påvirkning vil over tid gjøre miljøforandringene verre enn de i utgangspunktet ville blitt, men selv om vi innfører miljøtiltak, vil vi ikke klare å 100 % reversere de forandringene som skjer. Miljøhysteri er nødvendig, med måte!

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s